BLUSH.hu Főoldal

Hypoxitréning

|
A Hypoxitréning merőben eltér a hagyományos zsírégető módszerektől, hiszen már az edzés során használt gépezet is egyfajta utópisztikus űrhajóra emlékeztet. Azonban a látszat ne riasszon el senkit, ez az edzésmódszer nem csak hatékony, de a szívfrekvencia ellenőrzés segítségével biztonságérzetet is ad a fogyni vágyóknak.


  Ezt a fantasztikus, új módszert a kilencvenes évek elején fejlesztették ki a sportorvoslás tapasztalatai alapján. Az eljárás során a vákuum jótékony hatását ötvözik a kerékpározással. Míg a kerékpárhasználat önmagában csak az izomzatot erősíti, s fokozza az anyagcserét, addig a vákuum fokozza a zsírégetést, javítja a nyirok- és vérkeringést, ezáltal elősegíti a lerakódott salakanyagok eltávolítását, s ruganyosabbá teszi a bőrt.

Vákuumtréning- a siker kulcsa

  Az eljárás során a pulzusszám maximum 100-135 lehet, a szervezet így még képes légszomj nélküli, egyenletes légzésvételre. Ez fontos szerepet játszik az izmok oxigénellátásában, a fáradtság kiküszöbölésében. A tréning során mindenki alkatától, fittségétől függően más-más intenzitással dolgozik.

  A hagyományos sportokkal szemben itt nem az izomzat növelése, hanem az alakformálás játsza a legfontosabb szerepet. Elsősorban a zsírégetésre kerül nagy hangsúly, melynek segítségével nem csak a fenék, és a combok körmérete csökkenthető, de a cellulitisz is megszüntethető. Míg a narancsbőr megszüntetésére szolgáló módszerek többsége (fóliázás, krém, vákummasszázs) allergiát is kiválthat, a hypoxitréning nem jár kellemetlen mellékhatásokkal.

A vákuumtréning módszertana

  A vákuumbiciklizés nem igényel különösebb előkészületet, vagy komoly kellékeket. Elegendő egy kényelmes cipő, s egy pamutnadrág, mely az edzés során használható. A vákuumos környezetben végzett edzés hasonló a már jól ismert köpölyözéshez, azonban sokkal modernebb, s kíméletesebb annál. Míg a köpölyözés során az üveg széleinél károsodhat a bőrszövet, addig a vákuumos környezet egyenletes terhelése nem okoz hasonló károsodást.

  A hypoxitréning során egy alacsony nyomású, tojásdad kamrában kell kerékpározni. A vákuumos környezet kizárólag csípőtől lefelé hat, mely köztudottan a nők testének legnehezebben formálható részeit, a combokat, s a farizmot tornáztatja meg. Míg más fogyókúrás módszerek során a mellméret is csökkenhet, a hypoxitréning csupán az alsótest fogyását idézi elő.

  A kamrában uralkodó nyomás egészséges mértékű, így a szövetekben kárt nem okozhat. A tréning során az emberi szervezetet nem teszik ki maximális megterhelésnek, így sok esetben az edzés végére a fáradtság érzése helyett inkább felfrissülés érezhető. A kerékpározás során erősödnek az izmok, s a szervezet az izommunkához szükséges energiát a fölösleges zsírtartalékokat égetésével teremti elő. A bőr vérellátása fokozódik, a nyirokkeringés javul, így a lerakódott salakanyagok is kiürülnek a szervezetből.

A vákuum tréning előnyei

  • Csökkenti a combon, a fenék tájékán lerakódott zsírréteget, ugyanakkor más fogyókúrás módszerekkel szemben a mell méretére nincs hatással.
  • A normál edzésekkel szemben háromszor nagyobb fogyás érhető el ugyanannyi idő alatt.
  • A narancsbőr kezelésében hatékonyabbnak bizonyul más módszerekkel szemben.
  • Javítja az anyagcserét.
  • Erősíti az izomzatot, így fogyasztó hatása mellett alakformálásra is alkalmas.
  • Kevésbé megterhelő, mint a hagyományos edzési módszerek.
  • Segít a méregtelenítésben.

Kiegészítő kezelések

  A hypoxitréning önmagában is remek narancsbőr ellenes- fogyókúrás kezelést jelent, azonban néhány apró trükkel tovább fokozható zsírégető és méregtelenítő hatása. Naponta fogyasszunk legalább 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet, mely serkenti a nyirokkeringést, és segíti a méreganyagok eltávozását. Kétnaponta dörzsöljük át a láb és a fenék bőrét luffaszivaccsal vagy szaunakesztyűvel. A szaunázás nagyszerűen kiegészíti a hypoxitréninget, fokozza a bőr méregtelenítését. A méregtelenítő hatású léböjt kúrák, s a rossz szokások (kávé, cigaretta) elhagyása szintén fokozhatják a tréning pozitív és alakformáló hatásait, melyre hamarosan tényleg nagy szükség lesz, hiszen vészesen közeleg a bikiniszezon.


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.