BLUSH.hu Főoldal

Feng shui az anyagi javakért

|
Minden nő jobb munkahelyre, előléptetésre és magasabb fizetésre vágyik. Napjainkban egyre nehezebb megtalálni álmaink munkahelyét; az ideális munkát, melyet szeretünk, ugyanakkor megfelelő keresetet biztosít. Ahhoz, hogy vágyainkat elérjük, csupán néhány apró változtatásra van szükség.


  Napjainkban a nők egyre kevésbé találják helyüket a munkaerőpiacon; a GYES-ről visszatérő kismamák, s a fiatal, pályakezdő nők egyaránt nehezen találnak munkát. Ha már nem elég az igyekezet, az állandó munkahely utáni kutatás, néhány apró változtatással a Feng shui is segíthet a várva várt siker elérésében.
Akár munkahelyünkön, akár otthonunkban szeretnénk a megfelelő tárgyakkal elérni a kívánt sikert, először meg kell határoznunk a karrier, illetve a gazdagság területét.

A legfontosabb teendők

  Iránytű segítségével határozzuk meg lakásunk, vagy munkahelyi irodánk tájolását. Az északi rész a karrier területe, a dél-keleti irány pedig a gazdagság jelképe. A segítő szimbólumokat, színeket alkalmazhatjuk otthonunkban és munkahelyünkön egyaránt. Míg az északi terület erősítése a munkahelyi előrelépésben, karrierépítésben, illetve új munkahely megtalálásában nyújt segítséget, addig a dél-keleti terület stabilizálja, növeli bevételünket. A gazdagság területének erősítése nem feltétlenül fizetésemelést jelent; váratlan anyagi bevételekhez juttat, mely akár nyeremény is lehet.

Negatív energiák az északi és dél-keleti területen

  Akár egyik napról a másikra elveszíthetjük munkahelyünket, csökkenhet fizetésünk, vagy elmaradhat a várva várt előléptetés. Mint bármely életterületet, a karrier és gazdagság területét is hátráltathatja a rosszul berendezett lakás, a nem megfelelően alkalmazott színek vagy formák, és természetesen azok a tárgyak, melyeket e két területen helyezünk el. Ha a karrier területén hever felmondólevelünk, vagy a gazdagság területén gyűjtjük a befizetendő számlákat, csupán kiadásra és sikertelenségre számíthatunk. Ezzel szemben egy gondosan berendezett lakás tulajdonosa szinte bármit elérhet.

A munkahely elvesztéséhez, anyagi javak csökkenéséhez vezető tárgyak:

A rendetlenség zavarossá, kiszámíthatatlanná teszi a munkahelyi viszonyokat
Az elromlott tárgyak (pl. álló óra) hátráltatja a fejlődést
A gazdagság területén elhelyezett olcsó, törött tárgyak szegénységhez vezetnek
A gazdagság területén tartott számlák kiadáshoz vezetnek
A karrier területén elhelyezett felmondólevél, vagy régi munkahelyekből származó papírok hátráltatják az új munkahelyre történő bekerülést
Mindkét területet hátráltatja a rendetlenség, kosz, vagy elhanyagoltság. Önmagában nem elegendő a megfelelő elrendezés, ha az adott területre eső szobát soha nem használják, nem nyújt elegendő segítséget.

A karrier- és gazdagság területének erősítése

  Akár a Feng shui mottója is lehetne; mindent a maga helyére. Az ősi térrendezési elv alapvető követelménye, hogy lakásunk, vagy munkahelyünk egyes életterületek jelképein azon tárgyakat helyezzük el, melyek vágyunkat jelképezik. Ha a gazdagság területén befizetendő csekkek hevernek, csak kiadásaink növekszenek, ha azonban ékszereinket, vagyontárgyainkat tarjuk ezen a területen, nagyobb anyagi bevételre számíthatunk.

A karrier területét erősítő szimbólumok

Fekete és kék színű tárgyak (terítők, függönyök)
Vízzel kapcsolatos tárgyak, szimbólumok
Teknős (élő vagy dísztárgy)
Szobaszökőkút
Tavat ábrázoló poszter vagy festmény
Üveg, üvegtárgyak
Tükör
Gyertyák
Természetes alapanyagú tárgyak (pl. bambuszdoboz)
Nyílászárónak háttal állított elefánt

A gazdagság területét erősítő szimbólumok

Lila színű tárgyak, képek
Mozgó tárgyak (zászló, szélcsengő)
Gazdagságot szimbolizáló tárgyak, képek (márkás autóról, vagy drága ékszerekről készült képek)
Ékszerek
Bankkártya
Értékpapírok
Perselymalac
Aranyhal (élő, vagy dísztárgy)
Háromlábú béka szájában pénzérmével

  A karrier-és gazdagság területét külön-külön, de egyesével is erősíthetjük. Amennyiben már megtaláltuk álmaink munkahelyét, azonban fizetésünk nem megfelelő, elegendő a gazdagság területének erősítése. Az egyes területek megfelelő tárgyakkal történő berendezése önmagában nem elegendő a siker eléréséhez. Minden esetben ügyeljünk arra, hogy az egyes területeken megfelelő mértékű rend és tisztaság legyen, s így már semmi sem állhat boldogulásunk útjába!


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.