BLUSH.hu Főoldal

Feng shui tippek

|
A Feng shui, avagy az ősi kínai térrendezési elv az élet minden területén segítséget nyújt. Legyen szó munkáról, pénzről, karrierről, családról vagy szerelemről, a feng shui segítségével minden életterületünket erősíthetjük, ezáltal javítva szerencsénket, esélyeinket.


  A bagua térkép nyolc területre osztja fel életterünket, azaz lakásunkat, szobánkat, kertünket vagy telkünket.
Ez alapján:
Észak: a karrier területe
Észak-nyugat: pártfogók utazás területe
Észak-kelet: a tudás, művelődés, tanulás területe
Kelet: egészség, család területe
Nyugat: gyermek, kreativitás területe
Dél: hír és hírnév területe
Dél-nyugat: a szerelem területe
Dél-kelet: a pénz területe

  Az egyes területek jobb esetben egy-egy szobát jelentenek. Ezekben a helységekben a területnek megfelelő színeket, tárgyakat érdemes elhelyezni. Amennyiben a helységek egy részét nem használjuk, az annak megfelelő területet egy másik, gyakran használt szobában erősíthetjük.

Észak- A karrier területe
Színe: fekete és kék
Eleme: víz
Erősítsük meg, ha munkahelyünkön több elismerésre vagy előléptetésre vágyunk. Új munkahely megszerzésében is segítséget nyújthat, ha megfelelő tárgyakkal mozgósítjuk a karrier területének energiáit.  Erősíthető vízzel kapcsolatos képekkel, tárgyakkal; szobaszökőkúttal, vízesés, vagy tavak képével (lehet festmény, fénykép, vagy poszter is), üveggel, tükörrel, gyertyákkal, illetve teknőssel. Tarthatunk akár élő teknőst is ezen a területen, de a kristályból vagy fából készült szobrok is hasonlóan hatásosak, csakúgy, mint a karrier személyes szimbólumai: Diplomák, kitüntetések vagy akár egy drága íróeszköz.

Észak-nyugat- A pártfogók, utazás területe
Színe: szürke
Eleme: fém
Ha utazni szeretnénk, magántanárt keresünk, vagy iskolánkban jobb tanítóra szeretnénk lelni, erősítsük meg ezt a területet. Ezt megtehetjük egy kis buddha szoborral, házi oltárral. Ezen a területen tartandók az utazással kapcsolatos tárgyak (pl. útlevél, előző nyaralásunkon készített fényképek, vagy a tervezett úti cél képe, esetleg egy kisebb földgömb), illetve a barátokról készült képek, tőlük kapott emlékek, ajándékok.

Észak-kelet- A tanulás és tudás területe
Színe: kék
Eleme: föld
A tanulás és tudás területe erősíthető a jobb iskolai jegyek megszerzése érdekében. Segít a tanulásban, az önművelésben. Érdemes ezen a területen falnak háttal elhelyezni a gyermek íróasztalát, vagy a szülő dolgozóasztalát. Erősíthető a tudás és bölcsesség szimbólumaival (pl. bagoly), a tanuláshoz szükséges jegyzetekkel, könyvekkel, enciklopédiákkal, lexikonokkal. Szintén ezen a területen érdemes elhelyezni sziklás hegységeket, dús mezőket, tavakat ábrázoló képeket, illetve minden, az iskolai/munkahelyi tanulmányainkhoz kapcsolódó tárgyat (jegyzetek, füzetek, stb.).

Kelet- Az egészség és család területe
Színe: zöld
Eleme: fa
Erősítsük meg, ha jobb egészségre, harmonikusabb családi kapcsolatokra vágyunk. Egészséges szobanövényekkel, vagy azok képeivel, illetve egyszarvú képével, jáde figurákkal is erősíthetjük.  A családot harmonikusabbá teszi, ha ezen a területen helyezzük el a közös fotókat. Ügyeljünk arra, hogy a lakásnak ez a része ne legyen túl s��tét, s ne helyezzünk ide szúrós növényeket, kaktuszokat, továbbá dísz vagy akár igazi fegyvereket.

Nyugat- A kreativitás és gyermek területe
Színe: fehér
Eleme: fém
Kreativitást igénylő munka esetén (művészetek, alkotómunkák) érdemes megerősíteni a nyugati területet. Gyermekvállalás előtt is nagyobb hangsúlyt kell fektetni a nyugati rész elrendezésére. Gyermekvállalás előtt segít a nyugati területre elhelyezett fukszia (termékenységi szimbólum), továbbá segítheti az erre a területre elhelyezett, gyermekekről készült fotó, poszter, a gyermekek által körbevett buddha szobor. A terület tovább erősíthető hét kristállyal (lehetnek különböző figurák, vagy egyforma kristályok), illetve mindennel, ami a kreativitást jelképezi (festmény, saját készítésű tárgyak).

Dél- Hír és hírnév területe
Színe: vörös, bordó
Eleme: tűz
Ha elismerésre, hírnévre vágyunk munkánk, vagy az élet más területén, a lakás déli részét megerősítve könnyen szert tehetünk rá. Ide kerülhet minden háromszög alakú tárgy (pl. piramisok szobra, díszüveg), vörös főnix madár képe, elismerésünket jelképező tárgyak (oklevelek, érmék, díjak), illetve minden vörös színű tárgy. A tűz elemet jelképező vörös szín lehet akár a szoba színe is, de hasonló árnyalatú függöny, terítő is erősíti a területet.

Dél-kelet- A gazdagság, siker területe
Színe: lila
Eleme: fa
A gazdagság területe segít nagyobb összegekre szert tenni. Ha anyagi gyarapodásra vágyunk, erősítsük meg ezt a területet mozgó tárgyakkal, melyek vonzzák az energiát (pl. zászló, szélkakas), illetve ide kerülhetnek a "pénzt hozó" tárgyak, mint például értékpapírok, bankkártya, perselymalac, illetve az ékszerek. Minden csillogó, gazdagságot jelképező tárgy segít a terület erősítésében.

Dél-nyugat- A szerelem területe
Színe: rózsaszín
Eleme: föld
Életünk egyik legfontosabb része a család. Ennek alapja a megfelelő partnerkapcsolat, illetve a házasság. Ha valaki új kapcsolatra vágyik, házasodni szeretne, vagy szeretné szorosabbra fűzni kapcsolatát, a dél-nyugati terület megerősítésével könnyen elérheti célját. A lakás ezen részére kerülhet minden páros tárgy, főként a szerelmet és házasságot erősítő szimbólumok, a mandarinréce pár, delfin pár, galamb pár. A házastárssal-partnerrel készült közös fotók is erősítik a területet. Erre a részre kerülhet továbbá minden, a szerelmet jelképező szimbólum, illetve rózsaszín függönyök, díszek terítők.

   Az egyes területek megerősítésével életünk minden területén sikereket érhetünk el. A praktikák azonban akkor válnak be, ha a megfelelő módon berendezett helységek használatban állnak, így saját energiáinkkal mozgásba hozzuk azokat.


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.