BLUSH.hu Főoldal

Feng shui a munkahelyen

|
Az ősi térrendezési elvet nem csak otthonunkban hasznosíthatjuk. Munkahelyünkön is elhelyezhetünk apróbb tárgyakat, melyek segítséget nyújtanak a karrier létrán való előrejutásban, és a magasabb fizetés elérésében.


  Nem csak otthonunkban, de munkahelyünkön is sokat tehetünk karrierünk fellendítése, s a várva várt fizetésemelés érdekében. Nem csak a munkaterület megválasztása, s az apróbb berendezési tárgyak hozhatnak nagy sikereket. Fontos, hogy munka közben mindig a számunkra legszerencsésebb irány felé forduljunk. Szerencsés irányunk meghatározásához csupán egy egyszerű képletre van szükség.

A KUA-szám meghatározása

  KUA számunk megmutatja a sikereink, és egyéni fejlődésünk égtáját. Ehhez mindössze a születési év utolsó két számjegyét kell összeadni mindaddig, míg egyjegyű számot kapunk. Amennyiben egy férfi KUA számát szeretnénk meghatározni, az eredményt ki kell vonni tízből, nők esetében viszont az eredményhez ötöt kell hozzáadni. Az így kapott egy és kilenc közötti szám a KUA szám.
Példa: egy férfi 1968-ban született, tehát az utolsó két számjegy összege 6+8=14. Ezt ismét összeadjuk, így a kívánt egyjegyű összeg 5 lesz. Mivel férfiról van szó, az összeget kivonjuk tízből; 10-5=5, tehát 5-ös a KUA száma.

Fejlődést segítő égtájak

  Tanulás közben érdemes egyéni fejlődésünk irányába fordulni. Ez az egyes KUA számok esetén az alábbi irányokat jelenti:

KUA szám 1: Észak
KUA szám 2: Dél- Nyugat
KUA szám 3: Kelet
KUA szám 4: Dél- Kelet
KUA szám 5: Dél- Nyugat és Észak- Kelet
KUA szám 6: Észak- Nyugat
KUA szám 7: Nyugat
KUA szám 8: Észak- Kelet
KUA szám 9: Dél

Sikert segítő égtájak

  Munka közben, tárgyalásokon, adás-vételi szerződések aláírásakor, de egy felvételi interjún is célszerű mindig sikerünk iránya felé fordulni. Az előbbiekben kiszámolt KUA szám alapján a következő égtájak az egyéni siker irányai:

KUA szám 1: Dél- Kelet
KUA szám 2: Észak- Kelet
KUA szám 3: Dél
KUA szám 4: Észak
KUA szám 5: Észak- Kelet, Dél- Nyugat
KUA szám 6: Nyugat
KUA szám 7: Észak- Nyugat
KUA szám 8: Dél- Nyugat
KUA szám 9: Kelet

A munkaterület megválasztása

  A Feng shui szerint kiemelkedő fontosságú munkaterületünk megválasztása. Ez nagy segítséget nyújthat a karrierépítésben, illetve a ránk háruló feladatok könnyebb megoldásában. Az első lépés az íróasztal elhelyezése. Lehetőleg ne kerüljön közvetlenül az ajtóval szembe, mert a gyorsan beáramló energiák egyenesen, mintegy nyílvesszőként áramlanak munkaterületünkre. Az éles tárgyak és sarkok szintén negatív energiát sugároznak, melyek nem csak a munkában hátráltatnak, de akár fizikai tüneteket is okozhatnak.
Az éles, kiálló sarkokat, illetve az oszlopokat fedjük el növényekkel vagy tükörrel. Az asztalsarkokat, illetve felénk irányuló hegyes, vagy éles tárgyakat mindenképpen kerülni kell, mert balszerencsét hoznak. Elengedhetetlen, hogy munkaasztalunkon mindig tökéletes rend legyen. A mappákkal, elmaradt feladatokkal telezsúfolt asztal csak tovább fokozza a feszültséget. A közvetlenül előttünk elhelyezkedő terület mindig maradjon üresen!

Szerencsehozó díszt��rgyak

ˇ Az íróasztal keleti felén elhelyezett jang energiát sugárzó virág szerencsét hoz, azonban ügyelni kell rá, ha elhervad, azonnal le kell cserélni.
ˇ Az íróasztal dél-keleti (pénz terület) részén elhelyezett húsos levelű növény szerencsét hoz az anyagiak terén.
ˇ Az iratokon elhelyezett három, piros fonallal összekötött kínai pénzérme óvja személyes javainkat.
ˇ Az iroda északi részén elhelyezett vizes tárgyak (akvárium, szobaszökőkút) segít a karrier fellendítésében.
ˇ Helyezzünk el íróasztalunkon egy nagy kristályt, mely elősegíti az érvényesülést.

  Sok esetben a tárgyak helytelen elhelyezése okozza a munkahelyi problémát. A rendetlenség, az éles sarkok, vagy a tárgyak helytelen elhelyezése sok problémát okozhat az ott dolgozóknak. Ha valaki nem teheti meg, hogy egy egész irodát átrendezzen, elég, ha csupán saját munkaterületén kijavítja a hibákat. Már néhány apró, szerencsehozó tárgy elhelyezése is segíthet a jobb munkakörülmények elérésében.






2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.