BLUSH.hu Főoldal

Feng shui és a család

|
Érzelmi életünk alapja a család, melyre mindig számíthatunk, mely mindig, minden esetben támogatást és védelmet nyújt. Olykor azonban adódhatnak olyan családi viták, nézeteltérések, melyeket a feng shui és néhány kellék segítségével könnyen megoldhatunk.


  A család mindenki életében fontos szerepet játszik. Néha azonban előfordulhatnak vitás helyzetek, vagy ellentétek. Máskor hiába élünk jó családban, valami mégis hiányzik. A Feng shui alkalmas arra, hogy lakásunkban olyan harmonikus környezetet teremtsünk, melynek segítségével családi viszonyaink is rendeződhetnek. Néhány doboz festék, és a tárgyak megfelelő elrendezése csodákat tehet.

A Család területe

  Az iránytű iskola szerint a lakás keleti területéhez tartozik a család, és minden ehhez kapcsolódó téma. Amennyiben valaki családi problémákkal küzd, esetleg úgy érzi nem harmonikus családtagjaival való viszonya, s ezen segíteni szeretne, a keleti területet kell megerősíteni. Amennyiben a lakás ezen része hiányzik (pl. L-alakú házaknál) a hiányzó terület felőli oldalon a fal belső oldalán elhelyezhet egy nyolcszögletű tükröt, mely jelképesen megkettőzi a szobát, és létrehozza a hiányzó területet. Ha a keleti rész valamiért nem erősíthető (pl. ide esik egy kamra), a nappaliban, vagy családi szobában is elhelyezhetők a családi életen javító tárgyak, szimbólumok.

A terület erősítésére szolgáló tárgyak:

Jáde figurák
Családtagoktól kapott ajándékok
Családtagok, barátok fényképei
Boldogságot, harmóniát tükröző képek
Közösen készített tárgyak
Zöld növények

Családteremtés

  Aki még nem rendelkezik önálló családdal, de szeretne egyet, könnyen megteremtheti az ehhez szükséges feltételeket. A dél-nyugati terület erősítésével új szerelemre tehet szert, vagy éppen a meglévőt erősítheti. A mandarinkacsa pár segít a hűség megőrzésében, a sárkány és főnix szimbóluma pedig a legerőteljesebb házasságot segítő jelkép. A gyermekáldásra vágyók a nyugati terület segítségét kérhetik. Gyermekekhez kapcsolódó tárgyakkal, képekkel berendezve elősegíti a gyermekáldást, illetve a már meglévő gyermekekkel való jó kapcsolatot.

A családi szoba

  A feng shui több területre osztja fel családunkat, a ház vagy lakás középpontjáról azonban ritkán esik szó. Fontos, hogy erre a területre ne kerüljön semmilyen használaton kívüli, vagy negatív energiát sugárzó helység. A legideálisabb, ha ezen a területen alakítjuk a családi szobát, mely egy "közös terület" lesz. A családi szoba (akkor is, ha más területre esik) segít a harmonikusabb kapcsolatok megteremtésében. Lehetőleg ebben a szobában ne helyezzünk el sok polcot, mert az éles vonalak negatív energiát sugároznak, s kerüljük ezen a részen a dísz-vagy igazi fegyverek, kaktuszok elhelyezését is.

Harmónia és boldogság a Feng shui segítségével

  A családi békére való törekvés nem egyszerű feladat. A Feng shui szerint minden színnek, elemnek és tárgynak megvan a maga helye, és ha rossz területen helyezzük el, komoly felboríthatja életünket. Ügyelni kell rá, hogy a család területén (Kelet) ne tartsunk semmilyen boldogtalanságra, vagy rossz kapcsolatra utaló tárgyat. Legalább ilyen fontos az is, hogy mindig rend és tisztaság legyen ezen a területen. A rendetlen keleti szoba családi életünkben is zűrzavart teremt.
Különös óvatossággal kell felhasználni a tükröket is. Ez az olykor egészen apró, jelentéktelennek tűnő tárgy akár váláshoz is vezethet. A hálószobában elhelyezett tükrök megzavarják az energiateret, s nem egyszer az ággyal szemben elhelyezett tükörnek tulajdonítják egy harmadik fél belépését a kapcsolatba. A hálószoba többi bútora is fontos szerephez jut. A külön ágybetét könnyen elhidegüléshez vezethet, illetve a szabadon hagyott, ágy fölé eső gerendák is jelképesen szétválasztják a párt. Ha nem tudunk másik ágybetétet választani, takarjuk le egybefüggő lepedővel vagy ágytakaróval, a gerendákat pedig fedjük le egy textíliával.
A hálószoba díszítése segít a boldogság megteremtésében. Használjuk a szerelemhez kapcsolódó színeket -rózsaszín, barack, piros- ágyneműhuzat és függöny választásánál. A hálóban ne legyenek tükrök és élő virágok, sem pedig víz (akvárium, szökőkút), mert ez zavart okoz a nyugodt alvásban.

  Családi életünket nagyszerűen befolyásolhatjuk az ősi térrendezési elv segítségével. A páros tárgyak, a szerelem színei és a családi fotók egyaránt szerencsét és boldogságot hoznak életünkbe.


2005, Blush.hu
Minden jog fenntartva.